Sea Moss gel maken van verse Sea Moss uit St. Lucia! | The Seamosslab

Sea Moss gel maken van verse Sea Moss uit St. Lucia!

Wil je leren hoe je Sea Moss gel kunt maken van verse Sea Moss? Dan ben je hier aan het juiste adres. Het consumeren of gebruiken van Sea Moss heeft verschillende gezondheidsvoordelen, maar gel heeft een beperkte houdbaarheidsdatum. Daarom is het handig om te weten hoe je Sea Moss gel kunt maken vanuit het comfort van je eigen keuken!

Verse Sea Moss veranderen in gel: zo doe je dat

Je begint allereerst met het inkopen van kwalitatieve en verse Sea Moss. Om Sea Moss gel te kunnen maken met gedroogde Sea Moss is het eerst belangrijk om het te weken. Week het gedroogde Sea Moss minimaal 6 en maximaal 24 uur in bronwater. Door zeemos de tijd te geven om te weken wordt het naar de oorspronkelijke vorm teruggebracht, waardoor je het kunt veranderen in een gel. 

Sea Moss van The Sea Moss Lab zit vol met vitaminen en mineralen die ons lichaam nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan eiwitten, koolhydraten en vezels, maar ook Magnesium, Zink en Tyrosine. Hiernaast is zeemos rijk aan vitamine A en vitamine C en antioxidanten. Zeemos is ook rijk aan ijzer en kan je helpen met het verhogen van het energieniveau waardoor je overdag beter presteert. Tot slot helpt zeemos bij het stimuleren van de bloedcirculatie en het verminderen van zwellingen in gewrichten. Dit merk je aan je lichaam, omdat je snel minder last zult hebben van stijve spieren. 

Je kunt Sea Moss gel op verschillende manieren gebruiken. Door het te verwerken in voedsel of smoothies bijvoorbeeld. Sea Moss gel is ook goed te gebruiken als haar- of gezichtsmasker. Alle reden om vandaag verse Sea Moss in huis te halen en te profiteren van de voordelen van Sea Moss Gel. 

Verse Sea Moss Gel maken

Als je verse Sea Moss in huis hebt dan begin je met spoelen. Spoel ongeveer 50 gram zeemos om onder stromend water om vuilresten te verwijderen. Let er goed op dat je alle takken omspoelt om het zeemos goed schoon te maken. Alles wat namelijk aan deze takken vastplakt, zal in de gel verwerkt worden als je de takken niet zorgvuldig schoonmaakt. Delen van de takken die er niet goed uitzien kun je afknippen voordat je verder gaat met stap 2. 

Laat het zeemos nu 6 tot 8 uur weken in schoon water met een paar doormidden gesneden limoenen. De limoenen moeten goed schoon zijn voordat je ze in het weekwater plaatst. Zorg ervoor dat de bak die je gebruikt voor het weken groot genoeg is, omdat zeemos tijdens het weken uitzet. Laat vers zeemos niet 24 uur in stilstaand water staan. Dit zorgt ervoor dat het water een nare geur krijgt. 

Na het weken gooi je het weekwater weg en spoel je het zeemos nogmaals af. Hierdoor spoelen alle kleine vuiltjes die zijn achtergebleven weg. Laat het zeemos tot slot uitlekken en inspecteer voor een laatste keer op vuil of vieze bladeren.

Sea Moss vers

Zeemos gel maken voor eigen gebruik

Het maken van zeemos gel kun je op twee verschillende manieren doen. De meest eenvoudige manier is om zeemos in de blender met bronwater te mengen. Mix deze twee ingrediënten na het weken bij elkaar tot de gewenste consistentie is bereikt. De gel moet niet te dik zijn, maar moet ongeveer de consistentie hebben van een gezichtsmasker. Is de gel te dik? Voeg dan wat meer bronwater toe. Houdt een beetje zeemos apart voor het geval de gel te dun wordt. 

Giet hierna de gel in een pot, sluit de pot goed af en bewaar deze in de koelkast met een temperatuur van ongeveer 4 graden. Je kunt zeemos gel ook invriezen door bijvoorbeeld ijsblokjes van zeemos gel te maken. 

Zeemos gel maken met warmte

Begin met het weken van de verse Sea Moss zoals hierboven staat omschreven. Doe vervolgens wat zeemos in een steelpan en dompel het zeemos onder in bronwater. Breng het water op temperatuur en laat het een paar minuten zacht doorkoken. Haal na een paar minuten de pan van het vuur en giet het water af in een andere kom om het gietwater te kunnen herbruiken. 

Doe het zeemos nu in de blender en blend het zeemos tot een gladde substantie. Zet de gel buiten de koelkast neer zodat de gel kan afkoelen en bewaar de afgekoelde gel vervolgens in de koelkast. 

Zo simpel is het om verse Sea Moss gel te maken! Benieuwd naar waar zeemos gel allemaal voor gebruikt wordt en wat de voordelen van Sea Moss gel zijn? Lees er meer over in ons volgende artikel! 

 

 

Terug naar blog