Wat is Sea Moss?

Begin jaren 90 is de term "Sea Moss" ontstaan door de populariteit van bepaalde roodwieren in het Caribisch gebied. De Ierse immigranten in Jamaica waren in Ierland gewend om Irish Moss te consumeren. Vervolgens zijn ze in Jamaica lokale zeewier gaan nuttigen en hebben ze de term "Irish Moss" of "Sea moss" toegekend aan de lokale zeewiersoorten zoals Euchema, Kappaphycus en Gracilaria. Hierdoor is door de jaren heen veel verwarring ontstaan omdat we te maken hebben met namen die niet aansluiten op de botanische namen van bepaalde zeewiersoorten. De Irish Moss uit Ierland zelf heeft de botanische naam "Chondrus Crispus".

 Wat is Sea Moss?

Als je Euchema of Gracilaria naast Chondrus Crispus neer zou zetten, zou je dus zien dat deze zeewiersoorten helemaal niks van elkaar weg hebben. Het is belangrijk om dit erbij te vermelden omdat heel veel bedrijven hun producten marketen als "Irish Moss" of "Chondrus Crispus". Waardoor er dus heel veel verwarring ontstaan en de "Fake" Sea Moss (Zie onderstaande afbeelding) ook nog eens zijn ronde doet.

Wat is Sea Moss?

In Azie waren ze ook volop bezig met het produceren van dezelfde zeewiersoorten. Alleen omdat ze erachter kwamen dat Irish Moss steeg in populariteit, hebben ze de term ook overgenomen en geplakt als label op hun eigen zeewier. Tegenwoordig kan je dus overal ter wereld Irish Moss vinden omdat er veel vraag naar is. We krijgen ook berichten uit Vietnam, Indonesie, en China van leveranciers die tegen een hele goedkope prijs Sea Moss kunnen leveren. Dit zijn aanbiedingen waar we niet op in willen gaan omdat we de allerbeste kwaliteit Sea Moss willen leveren aan onze klanten. Onze Sea Moss wordt voornamelijk ingekocht in Ierland en het Caribisch gebied, bij leveranciers waarvan wij weten dat zij op een natuurlijke manier hun zeewier kweken. 

Klik hier om onze producten te bekijken.

Terug naar blog