Veel gestelde vragen over het gebruik van Sea Moss | The Seamosslab

Veel gestelde vragen over het gebruik van Sea Moss

In ons vorige artikel heb je kunnen lezen hoe je Sea Moss Gel kunt maken vanuit het comfort van je eigen keuken, maar waar wordt Sea Moss allemaal voor gebruikt? In dit artikel lees je meer over de veel gestelde vragen die wij als Sea Moss experts regelmatig mogen beantwoorden.

Veel gestelde vragen over het gebruik van Sea Moss

Is Sea Moss goed voor je huid? 

Sea Moss heeft talloze voordelen wanneer je het eet, maar ook als je het gebruikt als masker voor je huid. Door zwavel, vitaminen en mineralen in zeewier houden vocht vast en werken ontstekingsremmend. Dit heeft een verzachtend en hydraterend effect op de huid. Sea Moss gel is om deze reden ook populair onder mensen met eczeem en psoriasis, omdat het de jeuk verminderd. De antibacteriële en antivirale eigenschappen van zeemos spelen ook een rol bij het verbeteren van de conditie van je huid. Heb je dus regelmatig last van kleine ontstekingen, zoals velen van ons? Dan is een wekelijks zeemos masker geen overbodige luxe. 

Kan ik zeemos gel bewaren?

Ja, het is goed mogelijk om verse zeemos gel te bewaren. Omdat de gel geen conserveringsmiddelen bevat, is de houdbaarheid van zeemos gel beperkt. Door je gel goed te bewaren kun je voorkomen dat de gel onbruikbaar wordt binnen enkele dagen. Zorg er allereerst voor dat de deksel altijd goed afgesloten is. Voorkom kruisbesmetting door een gebruikte lepel te gebruiken en houd de temperatuur van uw koelkast op peil. Zeemos gel blijft het langst houdbaar bij een temperatuur rond de 4 °C. 

Als je de gel niet in de koelkast bewaard dan zal de gel snel bederven. Zorg er daarom voor dat je verse gel direct in de koelkast zet na ontvangst of nadat je de gel hebt gemaakt. Benieuwd naar hoe je verse Sea Moss omtovert tot Sea Moss gel? Lees hier verder. 

Waar smaakt zeemos gel naar? 

Zeemos gel is niet volledig smaakloos, maar de smaak is ook niet heel aanwezig. Door zeemos gel in het eten of in drankjes te verwerken, valt de smaak vaak niet meer op. De smaak is lastig te omschrijven, maar niet vies. De gezondheidsvoordelen zijn daarentegen erg groot. Het is daarom de moeite waard om gewoon eens te experimenteren met zeemos in eten en drinken. 


veel gestelde vragen sea moss

Veel gestelde vragen over het gebruik van Sea Moss

Hoe kan ik zelf Sea Moss gel maken met verse zeemos? 

Je kunt Sea Moss gel maken op verschillende manieren. Gebruik je de methode waarbij je mengt met koud water, dan is het mogelijk dat de blender moeite heeft met het fijnhakken van het zeemos. Hierdoor blijven er grote blaadjes of takjes achter, waardoor de gel niet helemaal glad wordt. Je kunt er daarom beter voor kiezen om meer tijd te nemen voor het verwarmen van de zeemos voordat je de boel mengt. Voordat je de Sea Moss gel in de koelkast bewaard moet je het mengsel laten afkoelen tot kamertemperatuur. Hierna kun je de gel gerust in de koelkast zetten. 

Moet ik zeemos wel of niet aan de kook brengen als ik het opwarm?

Zeewier is rauw en komt rechtstreeks uit de oceaan. Het is daarom goed mogelijk dat het zeewier ongewenste gasten meeneemt vanuit de oceaan. Door het zeewier te koken maak je het niet alleen minder lastig om te blenden, maar verwijder je ook giftige stoffen, vuil en andere nare dingen die wij met het menselijk oog niet kunnen zien. Het kan dus een goed idee zijn om het zeemos te koken voordat je het gebruikt tijdens het koken of het veranderd in een gel. 

Is het beter om zelf gel te maken of het te kopen?

Het maakt eigenlijk niet uit of je ervoor kiest om zelf gel te maken of het kant en klaar te kopen. Onze gels zitten namelijk óók vol met alle goede mineralen en vitaminen die in Sea Moss te vinden zijn. Qua houdbaarheid houd verse gel het soms zo'n 3 weken vol en onze Sea Moss gel potten kunnen na ontvangst 2 weken gebruikt worden. In de houdbaarheid zit dus ook weinig verschil. Het kopen van een kant-en-klare pot bespaart je alleen een hoop moeite. 

Hoe wordt zeemos een vloeibare substantie? 

Niet alle soorten zeemos zijn geschikt om te veranderen in zeemos gel. Het verschil is te vinden in het soort zeemos. Wij adviseren om altijd kwalitatief zeemos in te kopen. Denk bijvoorbeeld aan de Sea Moss Gold in onze shop! Dit soort zeemos is uitermate geschikt om een gel van te maken, maar is ook lekker om te rauw in gerechten te verwerken. 

Ontdek het zelf en haal nu een zakje Sea Moss Gold in huis en start morgen al met experimenteren! 

Terug naar blog